Droom: Split

Morgen vertrek ik, voor vier dagen, met het vliegtuig naar Split, Kroatië. Ik heb er ontzettend veel zin in en wil dat natuurlijk graag met jullie delen! Alle mooie gebouwen, het centrum met het paleis, de leuke marktjes, olijfolie en rakija, de mooie zee, maar ook gewoon het hotel waar wij overnachten!

Split ligt in de provincie Dalmatië. Het wordt omschreven als ‘de zuidelijke kuststreek, met prachtige stranden, eilanden en een rijke geschiedenis.’ Wij hebben hier een appartementje gehuurd, vlakbij de zee en het centrum. Echt een perfecte ligging!

In de stad ligt het paleis van Diocletianus. Hier willen we graag een bezoekje aan brengen. Sowieso lijkt het me heel mooi om het centrum te verkennen, met alle oude gebouwen en kleine straatjes (zo ziet het er in ieder geval uit op de foto 😉 )

Ook lijkt het me heel leuk om marktjes te bezoeken. Zo zitten we ook dicht bij de Groene Markt, waar ze veel fruit en groente verkopen maar ook rakija (een alcoholische drank) en olijfolie. Iets verder weg is er ook een vismarkt.

We nemen ook niet veel kleding mee of andere overbodige spullen. Het lijkt ons leuk om daar wat nieuwe kleding te shoppen in een van de vele grote shoppingmalls, of een van de winkeltjes in de winkelstraat.

Daarnaast is het natuurlijk wat lastiger voor mij om een goede maaltijd te vinden (zie mijn vorige artikel over allergieën). Op Happy Cow kan je makkelijk vegetarische, maar ook veganistische, restaurants in een stad vinden. Ook worden er op deze site verschillende goede restaurants aangeraden.

Dit is een klein overzichtje over wat je allemaal kan doen in Split! Ik neem mijn camera mee, dus er zal natuurlijk nog veel meer online komen. Waarschijnlijk vooral veel foto’s en uitgebreide reisverslagen!
Om mij op de voet te volgen, kan je me volgen op Instragram @evimaraaa en op Twitter @onderhaarvoeten ❤ 

Bron afbeelding: Google.

Een reactie op “Droom: Split

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s